Rogier de la Rive Box.
Rogier de la Rive Box.

Muiden en Zuidoost leggen uit hoe zij het doen

Politiek

WEESP Hoe kunnen inwoners van Gooise Meren en Amsterdam invloed uitoefenen op hun gemeentebestuur? Het Weesper CDA hield er maandag een informatieavond over. Er kwamen zo'n honderd mensen op af. 

Hans van der Steen legde uit hoe ze dat in Muiden voor elkaar hebben met de Stadsraad. Die komt steeds meer in beeld bij de bestuurders in Bussum. Burgemeester Han ter Heegde speelt daar een stimulerende rol is, zei Van der Steen. 

Daarna kwam Hans Res van de bestuurscommissie Amsterdam Zuidoost de nieuwe opzet van de stadsdeelcommissies uitleggen. Volgens hem is iedereen blij dat het huidige systeem op de schop gaat, maar de praktijk zal moeten uitwijzen of het nieuwe stelsel beter zal werken. 

Rogier de la Rive Box uit Weesp sloot de avond af met een presentatie van zijn prijswinnende idee voor een nieuw lokaal democratisch stelsel. 

Provincie
De avond werd voorgezeten door Heleen Keur, fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland. "Ze heeft nu zelf kunnen ervaren hoe de aanstaande fusie in Weesp leeft", zei Jan Renzenbrink van het CDA Weesp. De avond pakte uit zoals hij bedoeld was: een neutrale informatieavond. Terugkijken kan op de Facebookpagina van het CDA.

Moskee
Zes van de acht lijsttrekkers waren zondagmiddag te gast in de Assoenat moskee voor een verkiezingsbijeenkomst. Daar daar zaten zo'n honderd mensen in de zaal. Diverse thema's werden behandeld en het publiek kon vragen beantwoorden. Op de Facebookpagina is de moskeebijeenkomst terug te zien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant