Het aftellen is begonnen, volgende week zondag is de 37ste Vechtloop.
Het aftellen is begonnen, volgende week zondag is de 37ste Vechtloop. Foto: Marieke van Veen

Vechtloop maakt hardlopen toegankelijk voor iedereen

Sport

WEESP - Volgende week zondag wordt de 37ste Vechtloop gehouden. Dit jaar kunnen de deelnemers meedoen met de 2½, de 5 en de 10 km. Voor de allerkleinsten is er een Mini-Kids-Run, waarbij de deelnemertjes op het hockeyveld zo veel mogelijk rondjes rennen.

Online inschrijven kan tot aanstaande zondag 16 juni via www.vechtloop.nl. Online-inschrijvers krijgen 15% korting op de deelnameprijs. Van woensdag 20 tot zaterdag 23 juni kun je je ook inschrijven bij Bijvoet Sport aan de Achtergracht. En op de dag van de Vechtloop is inschrijven ook nog mogelijk: tot 11.00 uur bij de start bij Manege Bleijenberg aan de 's-Gravelandseweg.

Hardlopen voor iedereen
De Vechtloop maakt hardlopen toegankelijk voor iedereen. Door bijdragen van onze sponsors kunnen we de prijs voor kinderen erg laag houden. Deelname aan de Mini-Kids-Run kost slechts twee euro in de voorinschrijving. Ook biedt de organisatie de slechtziende hardlopers van Running Blind de mogelijkheid om mee te doen. Dit jaar zullen maar liefst negen koppels van een slechtziende hardloper en een buddy aan de start verschijnen.

Mooiste hardloopplekjes
De deelnemers van de 10 kilometer lopen een ronde door het oude centrum van Weesp en een stuk langs de Vecht. Een schitterend decor voor het hardlopen. De afgelopen maanden maakte de organisatie van de Vechtloop samen met het WeesperNieuws een serie over de mooiste hardloopplekjes van Weesp, zie de laatste aflevering op pagina 25. Doe mee met de Dental Clinics fotowedstrijd en maak tijdens de Vechtloop ook een foto van een mooi hardloopplekje. Stuur ze in via www.vechtloop.nl/fotowedstrijd. De mooiste foto wint een dinerbon.

Raad je tijd
Voor de deelnemers en hun fans is er een leuke actie van Bijvoet Sport. Raad jouw tijd of de tijd van iemand die je aan wilt moedigen. Wie het dichtst bij de nettotijd komt, wint een sportbon van 35 euro. Meedoen kan via www.vechtloop.nl/raad-je-tijd.

Minder overlast
Dit jaar gaat alleen de 10 km door het centrum, waardoor dit gebied van 11.15 tot 12.30 uur afgesloten is voor verkeer. De Vechtbrug is afgesloten tot 15.00 uur.
De starttijden zijn als volgt: om 10.45 uur Mini-Kids-Run, om 11.30 uur 2½ km, om 12.00 uur 5 km en om 12.10 uur 10 km.

www.vechtloop.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant