Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Kindertriatlon nieuwe stijl op Vechtoever

Sport

WEESP De Weesper Kindertriatlon wordt vanaf dit jaar de Weesper Jeugd Triathlon (met een h). Het parcours wordt uitgezet rond Sportpark Vechtoever aan de 's-Gravelandseweg en de eerste editie is op 15 juli.

Paula van der Pouw, Marc Schouten, Sandra Varkevisser, Lambert Morsink en Deborah Schouten nemen de organisatie over van Koen Beenken. Hij wilde na tien jaar stoppen en vond dat zijn evenement een volgende stap moest zetten.

De nieuwe organisatoren pakken het dan ook heel anders aan.

Andere locatie
Ten eerste wordt van locatie gewisseld: het zwemmen is voortaan in de Vecht, het fietsen gaat over de 's-Gravelandseweg en het hardlopen gebeurt rond de hockeyvelden. 

Laagdrempelig
Daarnaast komt onderscheid tussen recreanten en de jeugd en junioren die al wat langer met triatlon bezig zijn. "Door de fanatiekelingen en de recreanten te scheiden, hopen we dat het voor beide groepen leuker wordt. Het laagdrempelige karakter moet zeker blijven", legt Marc Schouten uit. 

Iedereen van 7 tot en met 18 jaar kan inschrijven op de website www.weesperjeugdtriathlon.nl. Er zijn verschillende afstanden.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant