Eén van de verkeersregelaars.
Eén van de verkeersregelaars. Foto: André Verheul

Geschoffeerd en bedreigd: verkeersregelaars doen aangifte

Buurt / wijk

WEESP - Enkele verkeersregelaars die twee weken geleden aan het werk waren in Weesp vanwege de extra verkeersdrukte zijn door automobilisten zo geschoffeerd en bedreigd dat ze aangifte hebben gedaan. Dat laat wethouder Astrid Heijstee weten. De wethouder noemt het 'onbestaanbaar'. 

Het was twee weken geleden, vooral op de eerste dag van de werkzaamheden aan de Geinbrug van Driemond, erg druk op de provinciale weg (N236) en de Korte Muiderweg aan de andere kant van Weesp. Het verkeer stond meerdere keren muurvast, verkeersregelaars moesten automobilisten weigeren door het centrum van Weesp te gaan en stuurde auto's over routes langs Weesp. Dat zorgde meermaals voor veel frustratie en zorgde dus zelfs voor bedreigingen.

Wethouder Heijstee hekelt de schofferingen en bedreigingen aan het adres van de verkeersregelaars. "Deze mensen voeren een taak uit waarvoor zij een opdracht hebben gekregen. Om hen dan op zo'n respectloze manier te behandelen, omdat je een kwartier stilstaat of omdat je om moet rijden, vind ik onbestaanbaar. Vertraging en omleidingen zijn natuurlijk altijd hinderlijk, maar ik wil toch echt een beroep doen op het begrip en de verdraagzaamheid van weggebruikers in Weesp de komende periode", aldus Heijstee. 

Werk gaat door, drukte valt mee
Het werk aan de Geinbrug, en dus de extra verkeersdrukte, is voorlopig nog niet achter de rug. Het werk duurt nog tot eind augustus. Toch gaat het de afgelopen week al een stuk beter met drukte op de weg. "De ergste hobbel lijkt genomen", aldus de wethouder. De gemeente houdt de verkeerssituatie in de gaten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant