Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Bus 106 gaat rijden via Aetsveld

Buurt / wijk

WEESP - Bewoners van Aetsveld kunnen vanaf volgend jaar makkelijker met de bus naar het centrum en het NS-station en terug. In de dienstregeling 2018 neemt bus 106 enkele haltes in Aetsveld mee. De locaties van de haltes zijn nog niet bekend.

In 2012 verdween de enige bus uit Aetsveld (lijn 49). De dichtstbijzijnde haltes zijn nu de Van Houtenlaan en het Molenzicht. Dat zijn niet voor iedereen goed bereikbare haltes. Op voorspraak van wethouder Astrid Heijstee neemt busmaatschappij Connexxion een lusje door Aetsveld op in de route van bus 106 (Weesp-Nederhorst den Berg).

"Dat is heel goed nieuws, want er is in Aetsveld veel behoefte aan openbaar vervoer", reageert de wethouder. Een bewoner van Aetsveld heeft zich richting de gemeente sterk gemaakt voor de busverbinding. "Hij vraagt zich terecht af hoe het nou zo kan zijn, dat de overheid verlangt dat we zo lang mogelijk thuis wonen en aan andere kant dan niet voor goede ov-voorzieningen zorgt. Dat is ook mijn visie: het moet niet alleen maar gaan om hoeveel mensen er van de lijn gebruik maken, ook aspecten als zorg en langer thuiswonen tellen mee. Dit is echt een win-win-situatie."

Met dit pleidooi kon Heijstee de provincie snel overtuigen van de noodzaak van een bus in Aetsveld. De provincie Noord-Holland gaat hier namelijk over de openbaarvervoerlijnen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant