Afbeelding
Foto: GJ Schultz

Forse wegafsluiting tijdens S&B-weekend

Buurt / wijk

DRIEMOND - Tijdens de laatste werkzaamheden aan de Geinbrug en het nieuwe verkeersplein bij Driemond gaat de kruising volledig dicht. Vanaf vrijdag 25 augustus is er over de N236 ook geen autoverkeer mogelijk tussen Weesp en Driemond. Ook het Gein en het Zandpad gaan op dit punt op slot.

Het gaat om het weekend van het Sluis-en-bruggenfeest. "Dat hoorden wij ook pas later", zegt Hetty Messchaert van de BAM. "Maar het kan niet anders. Dat laatste weekend wordt het nieuwe verkeersplein aangelegd; het asfalt en de lijnen. Om dat in één weekend voor elkaar te krijgen moeten we alles dichtgooien."

Lange Stammerdijk gaat wel open
Dat weekend gaat wel de Lange Stammerdijk weer open. Daar mag nu alleen bestemmingsverkeer rijden, om sluipverkeer te voorkomen. Driemonders die naar Weesp willen, zullen moeten omrijden via Diemen en Muiden (de A1). Of - en dat is met het oog op S&B misschien nog wel het beste - hun fiets via de trap de Weesperbrug op moeten slepen. Messchaert: "We kijken nog of we daar sterke mannen kunnen neerzetten, om mensen hierbij te helpen."

Ook kijkt Bam nog naar de mogelijkheid om tussen het Zandpad Driemond en de bushalte bij de Geinbrug een pontje in te zetten. De kazerne van Driemond is het hele weekend bemand met hulpdiensten, zodat de bewoners niet verstoken zijn van hulp. "Het is even afzien dat weekend, maar maandag 28 augustus om 06.00 uur zit het er op. Dan gaat het nieuwe verkeersplein open", aldus Messchaert.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant