Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nieuw fietspad (en nog veel meer getimmer aan de weg)

Buurt / wijk

WEESP - Het nieuwe fietspad bij de Heemraadweg is af. Vorige week kon het in gebruik worden genomen. Maar de gemeente blijft voorlopig nog wel even aan de weg timmeren.

Zo hebben we al veelvuldig bericht over de herinrichting van de Nieuwstad. Ook de Groeneweg en Van Houtenlaan moeten worden heringericht. Aan een ontwerp wordt gewerkt.

Verder wil verkeerswethouder Astrid Heijstee kijken naar verbeteringen op de kruising bij de Roskambrug. Ze wil dat het veiliger wordt voor fietsers (een van de uitkomsten van het onderzoek naar de schoolroutes). Aparte verkeerslichten voor fietsers zouden een oplossing kunnen worden.

Stationsplein
Een stuk concreter is de herinrichting van het Stationsplein. Die begint in januari 2018. Dit plein wordt een voetgangersgebied en de route naar het centrum wordt duidelijker en veiliger: het zebrapad op de Herensingel komt verder bij de bocht vandaan. 

Tunnel
Last but not least zoekt de gemeente naar verbeteringen van de route door de Bouhuystunnel, vooral voor langzaam verkeer. Deze tunnel onder het spoor blijft de komende jaren de enige verbinding tussen Weespersluis/Leeuwenveld en de rest van Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant