Waternet is akkoord met de aanleg van een trailerhelling op deze loswal aan de Nijverheidslaan.
Waternet is akkoord met de aanleg van een trailerhelling op deze loswal aan de Nijverheidslaan. Foto: Christian Pfeiffer

Waternet akkoord met aanleg trailerhelling Nijverheidslaan

Buurt / wijk

WEESP - Zelf je boot in en uit het water halen. Het kan binnenkort ook in Weesp. Waternet heeft vergunning verleend voor het aanbrengen van een trailerhelling aan de Nijverheidslaan.

De gemeente Weesp had de voorziening eigenlijk dit jaar al willen hebben, maar bij het plan komt meer kijken dan even een hellinkje aanleggen. Het betreft hier wel de Vechtdijk, daar mag je uiteraard niet zo maar in rommelen. Een waslijst aan werkzaamheden is opgesteld voor het aanbrengen van een constructie waarmee je een bootje te water kunt laten. Je hebt het dan over een taatskuip, HWA-overstort, de kern- en beschermingszone van een directe secundaire en halfverholen waterkering, primair boezemwater (de Vecht) en meer van die zaken waarvoor je weg- en waterbouwkunde gestudeerd moet hebben.

Gek dat watersportstad Weesp nog geen helling heeft
Bij een trailerhelling kun je de auto met trailer tot aan (in) het water rijden, waarna de boot van de trailer het water in kan worden gelaten. Of vanuit het water op de trailer worden getakeld. Het is gek dat een watersportstad als Weesp zo'n voorziening niet heeft. De gemeente krijgt er regelmatig vragen over. WSP, GroenLinks en PvdA namen de realisatie op in hun bestuursakkoord en kunnen het mogelijk nog net voor de komende verkiezingen afvinken.

Naar verwachting grote behoefte
Naar verwachting voorziet de trailerhelling in een grote behoefte. Bezoekers kunnen hier hun boortochtje beginnen of eindigen. En Weespers zullen er volop gebruik van maken van en naar de winterstalling. Het gebruik is gratis. De loswal aan de Nijverheidslaan (naast de voormalige Renault-garage) is de meest geschikte plek. Er is voldoende ruimte voor auto's om te manoeuvreren en een boot te water te laten, de ondergrond is geschikt en het water is breed genoeg. Momenteel wordt gekeken op welke manier er meer parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden. De aanleg van de trailerhelling betekent bovendien een sanering van vervuilde grond.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant