Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Laatste loodjes aan werk Vechtbrug

Buurt / wijk

WEESP - De laatste weken werk aan de Vechtbrug tussen Weesp en Ankeveen breken aan. Als alles volgens plan verloopt wordt de brug eind december helemaal geopend voor verkeer. 

De Vechtbrug gaat de oude Vechtbrug vervangen. Dat moet het stukje van de Gooilandseweg (N236) vooral een stuk veiliger maken, de brug is een stuk breder. De afgelopen jaren gebeurden er vaker ongelukken op de te smalle brug. 

De aanleg van de brug duurt nu al enkele maanden. Afgelopen voorjaar werden eerst de grote staanders geplaatst, afgelopen zomer volgde ook het brugdek. Er wordt nu nog gewerkt aan het aansluiten van de brug op de weg en er moeten nog wat afrondende werkzaamheden gedaan worden zoals het plaatsen van camera's en het testen van de brugbediening. Pas daarna zal er ook autoverkeer over de brug kunnen. Fietsers mogen er sinds deze maand wel al overheen. 

Bouwer brug failliet
Overigens is intussen één van de bouwers van de Vechtbrug, het bedrijf BSB, failliet gegaan. De provincie Noord-Holland laat weten dat dit faillissement echter geen gevolgen heeft voor het werk aan de brug. "De brug is gebouwd in een bouwcombinatie van Boskalis en BSB. Die combinatie werkt nog gewoon door. Daar komt nog eens bovenop dat het werk dat BSB moest doen eigenlijk allemaal al echter de rug was", zo laat een woordvoerder weten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant