Gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht.
Gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht. Foto: Archief WeesperNieuws

Gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht

Vervoer & Verkeer

REGIO - Langs de Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht staat, ten zuiden van de Spoorlaan, het Poldergemaal Voorburg. Dit poldergemaal is aan het einde van de levensduur en moet worden vervangen. 

Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 5 april wordt de weg ter hoogte van Oostkanaaldijk 7 gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer voor het verleggen van kabels en leidingen. Tijdens die week is er één rijstrook beschikbaar voor beide rijrichtingen. Er wordt op diverse verkeersknooppunten een omleidingsroute over de N201 en de N523 aangegeven met borden. Deze gedeeltelijke afsluiting zorgt afhankelijk van de verkeersdrukte voor een vertraging van circa vijf minuten. Personenauto’s wordt geadviseerd om tijdens de spitsuren gebruik te maken van de omleidingsroute.

Extra maatregelen bij volledige afsluiting Oostkanaaldijk

Op basis van gesprekken met direct omwonenden en bedrijven heeft Waterschap Amstel Gooi en Vecht besloten extra maatregelen te nemen om de overlast van de wegafsluiting te verminderen. Vanaf het moment dat de extra maatregelen klaar zijn wordt de Oostkanaaldijk geheel afgesloten voor verkeer om de werkzaamheden die nodig zijn voor de aanleg van een nieuw gemaal goed en veilig uit te voeren.

Fietsers, voetgangers, hulpdiensten en landbouwvoertuigen

Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte weg aangelegd door het weiland als openbaar fietspad. Voor landbouwverkeer wordt een rijplatenbaan door het weiland aangelegd. Deze is niet openbaar. Landbouwverkeer krijgt, net als de hulpdiensten, toegang tot deze ontsluiting zodat ze hun landbouwgronden kunnen bereiken. De rijplatenbaan wordt afgesloten met een slagboom en is niet toegankelijk voor het overige verkeer.

Extra omleiding voor auto’s en bestelwagens

Om ervoor te zorgen dat woningen en bedrijven rond de afsluiting bereikbaar blijven wordt er tijdens de volledige afsluiting een omleiding door het weiland aangelegd van een baan voor auto’s en bestelbussen tot 3500 kg. Er is te weinig ruimte om een omleiding te ontwerpen die geschikt is voor vrachtverkeer en overige zware voertuigen.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om gebruik te maken van de omleidingsroute over de N201 en de N523. Door de beperkte capaciteit van de omleiding is er tijdens de spitsuren grotere kans op vertraging op de N201.

Voor meer informatie kun je mailen naar: gemalenvoorburg@waternet.nl.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant