De rotonde Leeuwenveldseweg / Fort Veldhuissingel krijgt laatste laag asfalt.
De rotonde Leeuwenveldseweg / Fort Veldhuissingel krijgt laatste laag asfalt. Foto: gemeente Amsterdam

Omleiding rotonde Leeuwenveldseweg

Vervoer & Verkeer

WEESP - De rotonde Leeuwenveldseweg / Fort Veldhuissingel krijgt de laatste laag asfalt. Daarvoor wordt de rotonde afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. De werkzaamheden zijn van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april. Naar verwachting is het asfalteerwerk op vrijdag 19 april aan het eind van de middag klaar.

Verkeer van en naar de Hogeweyselaan en het centrum van Weesp kan via de Waterlinie rijden. Verkeer richting de Nijverheidslaan, het station en Weespersluis kan via de Korte Muiderweg rijden. Auto’s die normaal gesproken gebruikmaken van de Fort Veldhuissingel worden omgeleid via de Landscronerlaan en de Bloemendalerpoldersingel. Het tankstation op de Leeuwenveldseweg blijft bereikbaar.

De busdiensten rijden over de Korte Muiderweg en gebruiken de bestaande haltes. 

Het bedrijventerrein Nijverheidslaan is in deze week alleen te bereiken via de Korte Muiderweg. Geef deze route door aan bezoekers en leveranciers. Vanaf de snelweg A1 is de route aangegeven. Verkeer dat onnodig via de Waterlinie in het centrum van Weesp terecht komt moet worden voorkomen. 

Vrachtverkeer richting bedrijventerrein Noord/ Hogeweyselaan en het centrum van Weesp is alleen te bereiken via de Waterlinie. Borden vanaf de A1 geven dit aan.

Voor fietsverkeer geldt geen omleiding. Voor hen is steeds één kant van de rotonde open om te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Maar fietsers van en naar Lanenrijk 1B2 kunnen niet via de Fort Veldhuissingel de wijk in en uit. Zij kunnen gebruikmaken van de tijdelijke ontsluiting bij de Oude Papelaan (westkant) of van de Landscronerlaan.
Voor voetgangers blijft de situatie gelijk.

Kaartjes van de omleidingen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant