Nieuwe regels parkeervergunningen niet voor Weesp.
Nieuwe regels parkeervergunningen niet voor Weesp. Foto: Archief WeesperNieuws

Parkeervergunningen Amsterdam

Vervoer & Verkeer

WEESP - Op de gemeentelijke website staat momenteel dat er nieuwe milieueisen voor een parkeervergunning komen. Bezorgde Weespers vroegen zich af of dit ook in Weesp wordt doorgevoerd. Dit is niet het geval.

Op de website over lokale regelgeving overheid, zo meldde de woordvoerder van Amsterdam, staan de regels met betrekking tot Weesp inzake de parkeerverordening. Met name Artikel 32 - Weigeringsgronden en artikel 46 - Overgangsbepalingen hebben hier betrekking op.

Bij artikel 32 - Weigeringsgronden staat: 

1. Een vergunning wordt geweigerd indien niet wordt voldaan aan de voorwaarden, gesteld bij of krachtens deze verordening.
2. Een bewonersvergunning, een overloopvergunning, een bedrijfsvergunning, een hulpverlenervergunning en een maatschappelijke vergunning wordt tevens geweigerd indien deze wordt aangevraagd voor:
a. een motorvoertuig dat wordt aangedreven door een kracht die wordt ontleend aan dieselolie en is gecategoriseerd in de Europese emissiestandaard voor dieselvoertuigen met een klasse-aanduiding Euro 3 of lager;
b. een motorvoertuig dat wordt aangedreven door benzine of andere koolstofhoudende brandstoffen en niet is gecategoriseerd in de Europese emissiestandaard voor benzinevoertuigen of een klasse-aanduiding heeft lager dan Euro 1 (Euro 0);
tenzij uit het kentekenregister van de Rijksdienst voor het wegverkeer blijkt dat het motorvoertuig is omgebouwd naar een elektrisch voertuig.

Bij artikel 46 - Overgangsbepalingen staat vervolgens:

De weigeringsgronden uit artikel 32, tweede lid, de verwijderingsgronden uit artikel 35 lid 1 onder d en de intrekkingsgronden uit artikel 37, eerste lid onder f, zijn niet van toepassing op: d. aanvragen voor een vergunninggebied in stadsgebied Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant