Afbeelding

Weesp doet goed: Wie wil er een 'Weesper maatje' zijn?

Zorg

WEESP - Weespers die af en toe gewoon wat hulp of aandacht willen bieden aan een plaatsgenoot die daarom verlegen zit. Daar moeten we er toch minstens 100 van kunnen vinden?

Daarom neemt Weesp Marketing het initiatief voor 'Weesp doet goed', dat wordt ondersteund door het WeesperNieuws, Versa Welzijn en enkele Weesper ondernemers. "Het doel is om minstens honderd van die 'maatjes' bereid te vinden die een jaar lang in actie willen komen om iets voor de medemens in Weesp te doen", zegt André Wierper van Weesp Marketing. Een 'maatje' is iemand die een buurtgenoot helpt met boodschappen doen, geregeld mee gaat fietsen, eens een stukje wil varen of zegt: kom maar hier met die administratie.

Wierper weet zeker dat er heel veel Weespers zijn die zich op die manier willen inzetten voor een ander. Ook weet hij dat er Weespers zijn voor wie deze hulp en/of aandacht zeer welkom zou zijn. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is er op 22 september een leuke activiteit in het centrum van Weesp om de maatjes-vacaturebank van Versa Welzijn onder de aandacht te brengen.

Sociaal hart
"Het doel is om Weesp uit te dragen als een stad met een sociaal hart", zegt Wierper, die dit als een ideale gelegenheid ziet om ook de cohesie tussen 'oude' en 'nieuwe' Weespers te bevorderen.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant