Afbeelding

Snel een zorgplek dankzij nieuwe verwijssite

Zorg & Gezondheid

REGIO - Huisartsen en transferverpleegkundigen kunnen veel tijd besparen met het zoeken naar een geschikte zorglocatie in Gooi en Vechtstreek. Er is nu nieuwe website met een actueel overzicht van beschikbare plaatsten.

De huisarts vindt daar snel de juiste zorg voor zijn patiënt op één plek, bijvoorbeeld bij een acute zorgvraag, een onhoudbare situatie thuis, tijdens ziekte of na een ongeval. Ook kan er gezocht worden naar een woning of een kamer voor tijdelijk verblijf. Hierdoor wordt veel tijd bespaard en kan direct contact opgenomen worden met de zorgaanbieder die de juiste plaats beschikbaar heeft.  

Zorgaanbieders
Die website heet verwijshulp.nl en is een samenwerking van Amaris Zorggroep, HilverZorg, Inovum en Vivium Zorggroep. Andere zorgaanbieders zijn welkom om mee te doen. De lancering was vandaag in Tergooi. Het platform is ontwikkeld in de regio Rotterdam, de Gooi en Vechtstreek is nu de eerste uitbreiding ervan.   

Familie
Het Tergooi Ziekenhuis reageert enthousiast. "Wij zien hierin een zeer praktisch hulpmiddel. Het voordeel is dat de website 24 uur per dag beschikbaar is. Daar kunnen patiënten en familie en artsen, transferverpleegkundigen en verpleegkundigen op de afdeling ook gebruik van maken", aldus Angela van de Schagt van het ziekenhuis. 

Wijkzorg
Wijkverpleegkundige zorg zit nog niet in het systeem. Tergooi zou dat een goede aanvulling vinden.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant