Het nieuwe gebouw in Hilversum.
Het nieuwe gebouw in Hilversum.

Mooie financiële cijfers Tergooi dankzij gift

Zorg & Gezondheid

REGIO - Dankzij een eenmalige schenking van 13,3 miljoen euro heeft Tergooi het jaar 2016 afgesloten met een positief resultaat van 15,1 miljoen euro. Dat maakte het ziekenhuis vrijdag bekend. 

Het eindresultaat is ruim boven de 4,4 miljoen in 2015. De Stichting tot Bijstand is een stichting die Tergooi financiële steun verleent ter verbetering van de kwaliteit van de zorg. Het genormaliseerde resultaat 2016 komt uit op ruim 1,8 miljoen euro. Dit is vrijwel gelijk aan het voorafgaand begrote resultaat van € 2,0 miljoen.

Tergooi meldt verder dat gedurende 2017 verdere besparingen nog gerealiseerd zullen moeten worden om de afgesproken en begrote resultaten te halen. "Die inspanning maakt het mogelijk om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen leveren vanuit een nieuw gebouw in Hilversum en vanuit regiozorgcentra in de regio Blaricum en Weesp. Uitgangspunt daarbij is om het primaire (zorg-) en productieproces te ontzien."

Tergooi heeft vorig jaar veel stappen gezet om verder invulling te kunnen geven aan de zorg voor de toekomst. Daarnaast heeft het ziekenhuis de financieringsovereenkomst voor de eerste fase van de nieuwbouw in Hilversum met de banken ondertekend en is het elektronisch patiëntendossier (EPD) succesvol ingevoerd. Dankzij dit systeem hebben zorgverleners overal en altijd alle patiënten-informatie voorhanden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant