Een abonnement op Don Bosco komt in het Kindpakket voor gezinnen op bijstandsniveau.
Een abonnement op Don Bosco komt in het Kindpakket voor gezinnen op bijstandsniveau. Foto: Marieke van Veen

Kindpakket: 'Belangrijke stap, maar we zijn er nog niet'

Zorg

WEESP - Weesp heeft sinds vlak voor de vakantie een Kindpakket. Dat zorgt ervoor dat ook kinderen niet in armoede hoeven te leven. "Een belangrijke stap, maar we zijn er nog niet", zegt wethouder Herman Tuning. 

Het Kindpakket voorziet in tegemoetkomingen in de kosten waar gezinnen met kinderen die op bijstandsniveau moeten rondkomen gebruik van kunnen maken. Voor een fiets bijvoorbeeld of kleding. In opdracht van de raad komen ook abonnementen voor speeltuin Don Bosco of toegangskaartjes voor voorstellingen in de City of Wesopa in het Kindpakket. De wethouder gaat dat nog dit jaar in orde maken, zo is zijn opdracht.

Het bestrijden van armoede is een belangrijke gemeentetaak die wordt uitgevoerd volgens landelijke regels en richtlijnen. "Lokaal maatwerk", zoals de wethouder het noemt. Om dat goed te kunnen doen, is er regelmatig contact met instanties en bewonersgroepen, zoals de Adviesraad Sociaal Domein. In dat kader heeft de gemeenteraad ook besloten dat er in het aanvraagformulier voor het Kindpakket ruimte is voor 'vrije keuzes'. "Bij het aanvragen van het Kindpakket vragen we naar waar nog meer behoefte aan is. Niet dat geldt: u vraagt, wij draaien. Maar het is wel een manier om uit te vinden waar lokaal behoefte aan is.", aldus de wethouder.

Weesp heeft naast het Kindpakket meer maatregelen voor mensen die het minder breed hebben. De gemeente werkt er hard aan om deze regelingen beter onder de aandacht te brengen. Niet iedereen die er recht op heeft, maakt er nu gebruik van. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant