Afbeelding

Raad giet stappen naar toekomst in vast plan

Politiek

WEESP - Fusie of ambtelijke samenwerking? Met Amsterdam of Gooise Meren? En hoe betrekken we Weespers in die keuze's? Dat zijn de vragen die de komende maanden regelmatig aan de orde gaan komen op het stadhuis. Morgen beslist de gemeenteraad over hoe zij denken hier antwoord op te gaan geven.

In de raadsvergadering van morgenavond wordt namelijk de 'Plan van aanpak uitwerking toekomstvisie Weesp' besproken. Of anders gezegd: met wie gaat Weesp dansen? Hoe? En hoe wordt de burger daar een beetje bij betrokken?

Oktober
Want in oktober moet er duidelijkheid zijn over de keuzes die Weesp gaat maken over de eigen toekomst. Eén ding is al zeker: helemaal op eigen kracht redt de stad het in de toekomst niet meer, dus er zal iets van steun bij de buren gezocht moeten worden.

Weesp reserveert 90.000 euro voor de verdere uitwerking

Provincie
Volgende week dinsdag maakt de provincie Noord-Holland bekend hoe zij eigenlijk over die toekomst denken. Weesp mag dan een eigen koers inzetten, de provincie moet het daar wel mee eens zijn.

De gemeenteraadsvergadering begint morgen om 20.00 uur en is openbaar. Ook via onze website is de vergadering live te volgen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant