Van de lezers

Verstening

Het is mooi om te zien dat CDA-voorzitter en columnist Hans Burggraaf zich terecht in het WeesperNieuws van vorige week druk maakt om de toenemende verstening van Weesp. Hij pleit zelfs voor een stop op de bouwwoede. Wat meneer Burggraaff echter vergeet te melden is dat de grootste bouwwoede en verstening, de bouw van de wijk Weespersluis met 2750 huizen in de groene Bloemendalerpolder, onder de bezielende leiding van zijn eigen partij in 2013 is ingezet.
Christian Pfeiffer, raadslid GroenLinks

Parkeerbeleid in Weesp

Het grootste deel van mijn leven woon ik in Weesp en ik heb al veel groen zien verdwijnen. Er wordt nu geopperd om een deel van de Draaierschans op te offeren voor nieuwe parkeerplaatsen. Jammer als dit laatste beetje groen zou verdwijnen. Er zijn tal van andere mogelijkheden. In het verleden is er gesproken over op de Achtergracht meer parkeerplaatsen creëren middels schuinparkeren. Waarom zijn de trottoirs daar zo breed? En waarom zijn er op het breedste trottoir van de Nieuwstad geen parkeervakken aangebracht? En waarom kan de eigenaar van het braakliggende terrein op de Achtergracht niet worden aangepakt? Ook heb ik vraagtekens bij drie winkelpanden in het centrum die hoognodig moeten worden opgeknapt. Kan of wil de gemeente Weesp deze eigenaren niet aanpakken? Deze eigenaren hebben een sociale, morele en maatschappelijke plicht aan de gemeente en de burgers om onze stad leefbaar te houden. En waarom is er een ambtenaar voor toerisme aangesteld? Waar kunnen die toeristen dan parkeren? En gaan zomers de bruggen dan nog weleens dicht? Want toeristen hebben we al genoeg. De natuur met de huidige klimaatveranderingen alle ruimte nodig en ook de mens heeft natuur nodig. Ik hoop van harte dat de gemeente haar plannen bijstelt.
Sonja, Weesp

Nashvilleverklaring

Onze opvattingen zijn allemaal verschillend. Iedereen is tegen moord, bedrog, diefstal en discriminatie, maar niet iedereen is voor euthanasie, abortus, het homohuwelijk, transgenderie etc. Over die zaken hoeven we het niet eens te zijn, als we ze anderen maar niet opleggen. Op dit punt horen we de ander dezelfde vrijheid te geven die we voor ons zelf opeisen. Je mag best een Gay Parade decadent vinden of afwijzen, maar je mag homo's, transgenders etc. niet beledigen of in elkaar slaan. Hetero's ook niet, want je mag überhaupt mensen niet beledigen of in elkaar slaan. Iedereen is vrij er een eigen moraal op na te houden, zo ook de ondertekenaars - op Bijbelse gronden - van de Nashvilleverklaring. Die vrijheid is een democratisch grondrecht.
Elsa de Ronden-van Nimwegen