Afbeelding
Foto:

LIJFwijsheid ondersteunt jouw herstel

WEESP Blijf je hangen in klachten die maar niet overgaan? Zeurende hoofdpijn, migraine, rugpijn? Stress, slecht slapen, piekeren? Of herstel je moeizaam van een operatie of ziekteperiode? LIJFwijsheid helpt jouw herstelproces weer op gang te brengen. Hoe? Door met zachte aanraking blokkades in je bindweefsel op te lossen en ontspanning te bewerkstelligen. Je bewustzijn groeit en je stresssysteem komt tot rust.

Lijfwijsheid richt zich op ontspanning van het bindweefsel. In dit steunweefsel van je lichaam zijn herinneringen aan eerdere pijn opgeslagen. Wanneer je dingen meemaakt die je niet kunt verwerken, verstrakt het bindweefsel en ontstaan er littekens. Dit zijn de sporen van pijnlijke lichamelijke en emotionele gebeurtenissen. Door ontspanning kun je deze sporen (h)erkennen en loslaten.

Je lijf weer voelen

Jouw lijf weet wat jij nodig hebt op dit moment, je lijf is wijs. Tijdens de behandeling word je je bewust van wat er zich in jou afspeelt. Door eerder ontwikkelde overlevingsmechanismen kun je het contact met je innerlijke kompas zijn kwijtgeraakt. Stress zorgt ervoor dat je systeem in de vlucht- en vechtmodus blijft staan, ook als het gevaar is geweken. Je brein draait overuren, je raakt uitgeput. Door weer in contact te komen met je lijf kun je letterlijk zakken en geef je je lijf de mogelijkheid om het altijd aanwezige herstellende vermogen weer op te pakken.

In LIJFwijsheid combineert Ruth van Kessel haar fysiotherapeutische achtergrond met craniosacraal therapie en energetische coaching. De natuur is haar inspiratiebron.De behandellocaties zijn bij YogaToday in Weesp aan Achtergracht 16A en in de kerk aan Blomstraat 36.