Afbeelding
Foto:

Verlichting; zoveel meer dan alleen licht!

Pendels met gekleurd glas

Decoratieve pendellampen bepalen de sfeer met snoer, fitting en opvallende lichtbron met opvallende gloeidraad. De transparante lichtbronnen van (rook)glas hebben kleuren als amber, groen, smokey grijs, roze of lichtblauw en zorgen voor een bijna magisch licht.

Gouden bling, bling

Goud is tegenwoordig overal: in meubelen, accessoires en... lampen! Goud is warm en straalt luxe uit. Goud sprankelt, voelt veilig, staat voor wijsheid en maakt vrolijk. Reden genoeg om deze kleurtrend terug te laten komen in de verlichtingstrends! 

Lekker exotisch

Een trend die we ook dit jaar veel blijven zien is de bamboe of rotan hanglamp. Deze hebben een warme en exotische uitstraling en door hun open structuur bieden ze naast voldoende licht een fraai schouwspel van licht en donker. Ze passen in vrijwel ieder interieur, van industrieel tot landelijk en van Scandinavisch tot botanisch.

Tafellampen

Terug van weggeweest en absoluut een trend: de tafellamp. Met voeten van steen, marmer, staal of beton en met een prachtige lichtbron met opvallende gloeidraad een verfraaiing van iedere tafel, bureau of dressoir.

Lekker slim

Veel lichtbronnen zijn tegenwoordig ‘slim’ en met een bedieningsapp via de smartphone - ook bij afwezigheid - te bedienen. Lichtsterkte en -kleur kunnen aangepast worden. Niet alleen handig en mooi voor het zicht trouwens: het vermindert ook de kans op inbraak en is goed voor de portemonnee én het milieu. Een echt win-win dus!

Afbeelding
Afbeelding