Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Reacties op deelplan 6 Weespersluis

Wonen

WEESP - In 2023 presenteerde de gemeente samen met de GEM Bloemendalerpolder de eerste plannen voor deelplan 6 in Weespersluis. Hier komen straks scholen en 600 verschillende woningen. 

Het gaat om koopwoningen en woningen met sociale en middenhuur, zowel appartementen als rijtjeshuizen. De gemeente vroeg bewoners te reageren op de plannen via de website van de GEM Bloemendalerpolder. Ze ontvingen 81 reacties.

De aangedragen onderwerpen zijn heel verschillend. Veel reacties gaan over het ontbreken van scholen. Verder waren er voorstellen over architectuur, verkeer en ontsluitingen voor auto’s, parkeerplekken, laadpalen, speelplekken voor oudere jeugd, een geluidswal, voldoende groen, bomen en duurzaamheid. Bij iedere reactie heeft de gemeente een antwoord gegeven. Dit is terug te vinden in de Nota van reactie op de website van GEM Bloemendalerpolder.

Waar mogelijk worden de wensen meegenomen in de uitwerking van het stedenbouwkundig plan. Dit wordt aan de bewoners voorgelegd. In dit plan komt te staan wat de uitstraling van de wijk wordt en waar de huizen, wegen, scholen en groen komen. Met dit plan wordt ook het omgevingsplan aangepast en komt er weer een inspraakronde. 

Hierna volgt de aanvraag van een omgevingsvergunning en wordt de grond klaargemaakt voor bebouwing. Dit proces duurt door de slappe bodem van Weespersluis zeker een jaar. Als alles volgens plan gaat, start de bouw eind 2026 of begin 2027.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant