De Vrouwen van Weesp in hun nog lege eigen stek
De Vrouwen van Weesp in hun nog lege eigen stek

Eindelijk een eigen onderkomen voor Vrouwen van Weesp

Algemeen

WEESP - Voor het eerst sinds de oprichting in 2009 hebben de Vrouwen van Weesp een eigen onderkomen. Per 1 januari 2014 mogen zij gebruik maken van een ruimte op de bovenste verdieping van Papelaan 99. Er is alleen één probleem: de stichting krijgt te weinig subsidie om de huur te kunnen betalen. 

De huur van het lokaal in gebouw Papelaan 99 kost de Vrouwen van Weesp jaarlijks 2500 euro. Van de gemeente krijgt de stichting jaarlijks 2400 euro subsidie, maar dat gaat elk jaar op aan activiteiten. Meer subsidie zit er niet in, heeft de gemeente al een voorzitter Fahima Popal laten weten. Dus moeten de vrouwen op zoek naar een andere geldbron.

Popal gaat nu op zoek naar sponsors en fondsen. "Nu we een eigen ruimte hebben, willen we onze activiteiten gaan uitbreiden. In gebouw Papelaan 99 gaan we taallessen, computerlessen, spreekuren en inloopochtenden houden. Deze activiteiten verbeteren de positie en integratie van vrouwen. Hopelijk ziet iedereen hier het belang van in."   

Niet alleen geld is welkom, ook aan huisraad is behoefte. Het lokaal in gebouw Papelaan 99 is nog angstvallig leeg. "Misschien kan iemand ons helpen aan tafels, stoelen of een koffiezetapparaat?", hoopt Popal. 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant