Afbeelding
Foto's WeesperNieuws

Sint zet voet aan wal in de Kom

Algemeen

WEESP Niet de maan schijnend door de bomen, maar de zon strak aan de hemel. Dit vormde het prachtige decor waartegen Sinterklaas met zijn Pietengevolg vandaag voet aan wal zette in Weesp. Mede door het stralende was het er drukker dan ooit tevoren. 

Corona zat een paar keer tegen, maar zonder corona heeft de intocht van Sinterklaas in Weesp een naam hoog te houden. Niet alleen uit Weesp, maar uit veel omliggende plaatsen komen ouders met kinderen naar de Kom in Weesp voor de sfeervolle intocht, zo ook dit jaar. Voor veel kinderen uit Weespersluis was het de eerste keer en het kan niet missen dat de intocht een onvergetelijke indruk op ze heeft gemaakt.
De boot kwam net als voorheen uit de richting van de molens, langs de Hoogstraat, en draaide rond half drie bij de Sluisbrug de Kom in. En daar zag iedereen dat ze weer allemaal aan boord zijn gestapt: de Ondeugende Pieten, Dansende Pietjes, Olijke Pieten en niet te vergeten Waaghals Pieten, Pepernoot Pieten, Speedboot pieten en de Wakeboard Piet.
De Sint maakte na zijn entree aan de Achteromstraat dit keer te voet met zijn gevolg een feestelijke rondgang door het centrum maakte. Daarmee maakte hij tientallen kinderen uit Weesp blij.
Ach, de foto’s vertellen eigenlijk het hele verhaal.

Veel meer foto’s van de intocht zijn te vinden op www.weespfoto.nl


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant