Afbeelding
Foto: Archief WeesperNieuws

Prijs drinkwater met kwart omhoog

Algemeen

NOORD-HOLLAND - Ook drinkwater wordt volgend jaar duurder, veel duurder zelfs. Vanaf 1 januari 2023 betaalt een consument 1,73 euro per duizend liter drinkwater en 71,26 euro vastrecht per jaar (inclusief 9 procent btw en exclusief belasting op leidingwater). Dit betekent een stijging met 24,9 procent, oftewel 48 euro.

Dit heeft het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN bekend gemaakt. De prijs van drinkwater stijgt door flink hogere kosten voor energie, grondstoffen en materialen. Volgens Tanja Kroonenberg, concern controller bij PWN, is hier niet aan te ontkomen. “Ook PWN heeft te maken met hogere kosten voor energie, grondstoffen en materialen. En om nu en in de toekomst voor drinkwater van goede kwaliteit te kunnen blijven zorgen, zijn deze hogere kosten niet te voorkomen.”

PWN heeft geen winstoogmerk en gebruikt het resultaat om de investeringen te financieren die nodig zijn om de leveringszekerheid te borgen, aldus PWN. “We hopen daarnaast dat klanten beseffen dat de vanzelfsprekendheid waarmee wij Nederlanders de kraan opendraaien, in scherp contrast staat met de uitdagingen waar wij als drinkwaterbedrijf voor staan. Als we allemaal bewuster omgaan met ons water, zorgen we samen voor genoeg drinkwater voor nu én later”, aldus PWN.

Jaarlijks levert PWN ruim 110 miljard liter drinkwater aan meer dan 800.000 consumenten, bedrijven en instellingen. Dit gebeurt via een drinkwaterleidingnet van ruim 10.000 kilometer lang, ongeveer een kwart van de omtrek van de wereld. Zo’n 650 medewerkers zorgen er samen dagelijks voor dat onze klanten altijd en overal kunnen rekenen op betrouwbaar drinkwater

Om klanten te helpen grip te houden op hun drinkwaterfactuur biedt PWN verschillende mogelijkheden. Zo kan het termijnbedrag worden aangepast en kan bij automatische incasso gekozen worden uit verschillende incassodatums. Alle opties en adviezen zijn te vinden op www.pwn.nl/tarieven. . Kijk op www.pwn.nl/tarieven voor het volledige tarievenoverzicht en onze waterbesparingstips.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant