Van der Poel en Zagt over 50 jaar IVW
Van der Poel en Zagt over 50 jaar IVW

Jarige IVW: 'Nieuwe banen belangrijk'

Algemeen

WEESP - Het is belangrijk om de komende jaren zo veel mogelijk werkgelegenheid te creëren in Weesp. Door de nieuwbouw in de Bloemendalerpolder gaat Weesp met zo'n 7000 mensen groeien. De IVW kijkt naar die toekomst.

Eind deze maand wordt het 50-jarig bestaan gevierd. In het WeesperNieuws deze week een terugblik, maar vooral een blik naar de toekomst met voorzitter Wim Zagt en secretaris Cor van der Poel. Een toekomst waarin Weesp groeit. 

"Het is belangrijk om voor deze mensen zo veel mogelijk werkgelegenheid in Weesp te creëren. Verder: het verder terugdringen van de leegstand en het slopen van structurele leegstand van bedrijfspanden. We zitten boven op de herontwikkeling van de Rijnkade en de Nijverheidslaan. Maar de allerhoogste prioriteit is een goede ontsluiting naar de A1, zowel voor de bedrijven op Noord als voor de Nijverheidslaan. De Korte Muiderweg wordt op termijn afgesloten en er komt een nieuwe weg naar de A1 langs of bij het kanaal. Er is geen individuele ondernemer die zich daar druk om maakt, maar het is van groot belang voor het totale bedrijfsleven. Daarom gaat er geen overleg met de gemeente voorbij of wij hebben het erover", zo zegt Van der Poel. 

Zagt: "De ervaring leert dat de IVW dé instantie is die bij dit soort projecten op de belangen van de ondernemers let. Anders gebeurt het niet. De IVW is steeds onmisbaarder geworden."

Lees verder in het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant