Cees van Vliet (links) en IVW-bestuurslid Cor van der Poel zijn trots op de waardering vanuit landelijke kring
Cees van Vliet (links) en IVW-bestuurslid Cor van der Poel zijn trots op de waardering vanuit landelijke kring

Besluit en award helpen bedrijventerrein verder

Algemeen

Op het Nationaal Bedrijven Congres in Rotterdam Cees van Vliet is als voorzitter van de Weesper bedrijvenvereniging IVW uitgeroepen tot de ‘Bedrijventerrein Man van 2010’. De toekenning komt een dag nadat de gemeenteraad akkoord ging van Weesp de structuurvisie Bedrijventerreinen. Twee belangrijke impulsen voor het opknappen van de bedrijventerreinen.

Veel bedrijventerreinen in de Gooi en Vechtstreek zijn dringend aan revitalisering toe. Weesp heeft in de regio het grootste bedrijvenarsenaal en is een speerpunt. Een van de grootste successen die de IVW kent onder het voorzitterschap van Van Vliet is de oprichting van een transformatiefonds en de iLocator; de regionale ontwikkelingsmaatschappij in de regio Gooi- en Vechtstreek. De award is door het vakblad Bedrijventerrein toegekend vanwege de vooraanstaande rol van de IVW in het tot stand brengen van een samenwerking tussen private en publieke partijen in de regio Gooi en Vechtstreek, nodig om bedrijventerreinen te moderniseren. Voorzitter Van Vliet is daarvan de personificatie. Hij zegt: “Deze publiek-private samenwerking is de enige mogelijkheid om onze ambitie kans van slagen te geven. Deze award is een belangrijke erkenning voor onze gezamenlijke aanpak. Daarmee bedoel ik: marktpartijen, overheden, het gewest en de Kamer van Koophandel Gooi en Vechtstreek, Eemland en Flevoland. Niet ik, maar deze unieke samenwerking heeft deze prijs gewonnen.”

De samenwerking is nu zover dat volgend jaar de eerste concrete stappen gezet worden om de gedateerde bedrijventerreinen stukje bij beetje te moderniseren en daarmee de uitstraling en werkgelegenheid voor Weesp en de regio te behouden en te versterken. In welke richting dat gebeurt, staat in de structuurvisie. Zo moet de Rijnkade een combinatie van wonen en werken worden, terwijl de Nijverheidslaan op termijn een woonwijk wordt. De gemeente hoopt ontwikkelaars te verleiden om die projecten uit te voeren. Verder moet de uitstraling van bedrijventerrein Noord verbeteren doordat bestaande en nieuwe bedrijven in nieuwe huisvesting investeren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant