Alle partijen tekenen de verklaring
Alle partijen tekenen de verklaring

'In 2020 wonen Weespers aan de Nijverheidslaan'

Algemeen

Met het tekenen van de intentieverklaring is maandag de eerste concrete stap gezet voor woningbouw aan de Nijverheidslaan. Twee maanden geleden ging de gemeenteraad akkoord met de structuurvisie en is er groen licht gegeven voor de ontwikkeling van nieuwbouw op het verouderde industrieterrein. Aannemer Dura Vermeer, projectontwikkelaar KZK en de gemeente Weesp gaan het komende jaar onderzoeken of de bouwplannen aan de rand van de Vecht haalbaar zijn.

In de structuurvisie heeft Weesp de wens uitgesproken om het verouderde bedrijvenpark om te toveren naar een nieuwbouwwijk aan de Vecht. Die plannen lijken nu een stuk dichterbij door de verklaring. Projectbegeleider KZK sprak de hoop uit dat de eerste Weespers over iets meer dan tien jaar al kunnen wonen in de nieuwbouwwijk.

Het komende jaar wordt onderzocht of het bouwplan aan de Vecht te realiseren is, wat de gevolgen zijn voor de infrastructuur en in hoeverre deze plannen botsen met andere bouwplannen in de stad, zoals de Bloemendalerpolder. Aan de Nijverheidslaan moeten ongeveer 700 huizen komen.

De nieuwbouwwijk Nijverheidslaan, schets vanaf Lange Muiderweg / Vecht
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant