Er komen twee nieuwe streekbussen.
Er komen twee nieuwe streekbussen. Foto: Connexxion

Twee nieuwe streekbussen gaan regio bereikbaarder maken

Buurt / wijk

WEESP - Er gaan vanaf december twee nieuwe streekbussen rijden, waardoor je nog makkelijker op pad kunt gaan met het openbaar vervoer. De twee bussen gaan vanaf 9 december rijden. Het gaat om de nieuwe buslijn 209 en 609. 

Buslijn 209 rijdt straks elke dag op het traject Amsterdam-Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden-Vesting - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren en vice versa. Buslijn 609 rijdt alleen op werkdagen tijdens de ochtendspits op het traject Amsterdam-Bijlmer ArenA - Muiden P+R-terrein - Muiderberg - Naarden Gooimeer-Noord - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren Brink en vice versa.

Vooral aanwinst voor Muiden
De bereikbaarheid van de regio rondom Weesp met het openbaar vervoer was al langer een probleem. Vooral Muiden en Muiderberg hadden er veel last van. Sinds het verleggen van de snelweg en daarmee het verplaatsen van het P+R-terrein was het voor Muiders en toeristen die de stad willen bezoeken een stuk lastiger om de stad te bereiken. Dat kwam vooral doordat de bushaltes op grotere afstand liggen, er iets minder bussen rijden en de bussen niet meer overal stoppen. De bushaltes blijven overigens wel op afstand liggen. 

Er werd al vaker gekeken naar oplossingen, maar steeds zonder succes. Zo was er een jaar geleden onder meer een soort pendelbus, maar die werd nauwelijks gebruikt. De hoop is dat de nieuwe lijnen meer in de behoefte voorzien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant