Afbeelding
Foto: André Verheul

Parkeren vanaf 2020 al met een vergunning

Buurt / wijk

WEESP - Er bestaat een goede kans dat Weespers in sommige wijken vanaf 2020 een parkeervergunning nodig hebben om hun auto te parkeren. Dat plan heeft wethouder Leon de Lange (D66). Het zou ook best nog wel eens eerder ingevoerd kunnen worden, want hoe eerder hoe beter, zo stelt de wethouder

Het vergunningparkeren moet worden doorgevoerd om het al veel langer slepende parkeerprobleem op te lossen. Afgelopen jaar bracht een onderzoek aan het licht wat er eigenlijk allemaal al wisten: het is soms een onmogelijke opgave om een parkeerplekje te vinden in Weesp. Of dat nou geldt voor het centrum of voor onder meer het Herensingelkwartier en het Stationsgebied. 

Een combinatie van maatregelen moet het parkeerprobleem verzachten. Ze verschillen vaak per wijk. Naast vergunningparkeren wordt er gedacht aan meer betaald parkeren, maar ook aan meer parkeerplaatsen buiten het centrum.

Voor alle maatregelen worden doorgevoerd moet er nog heel wat worden besproken door de gemeenteraad. Als alles volgens plan verloopt wordt het parkeerplan rond april volgend jaar door de gemeenteraad vastgesteld.  

Lees op WeesperNieuws ExtraParkeerplek vinden is lastig, een oplossing daarvoor nog lastiger en 'Parkeerplan is bedoeld voor bewoners, waarom krijgen zij geen voorrang?'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant