Afbeelding
Foto: André Verheul

Protest van buurt tegen bouwplan Jan Woudsmaschool gaat door

Buurt / wijk

WEESP De gemeente moet rekening houden met een sterk verzet vanuit de buurt tegen een deel van het bouwplan voor de locatie van de voormalige Jan Woudsmaschool.

Tijdens een avond die door en voor bewoners van de Sinnigvelderstraat, Gemeenschapspolderweg en Waarschapsstraat was georganiseerd, is opgeroepen om in actie te komen. Daar werd door de aanwezigen massaal gehoor aan gegeven.

Meer dan honderd woningen
BPD Ontwikkeling wil 88 woningen bouwen in twee blokken van elk veertig betaalbare woningen in vier lagen en nog eens acht eengezinswoningen in de koopsfeer. Een van twee appartementengebouwen komt op het plantsoen tussen de flats aan de Sinnigvelderstraat en de Gemeenschapspolderweg: een veldje dat altijd openbaar groen is geweest.

De actie richt zich tegen dat woonblok, niet tegen de bebouwing van het voormalige schoolterrein aan de overkant van de straat. Wethouder John Vos (WSP) is de gebeten hond bij de bewoners. Die liet meerdere keren in WeesperNieuws weten dat er nog weinig tegen de plannen te doen is en dat het proces keurig is verlopen. Daar denken de bewoners heel anders over. Probleem is wel dat de gemeenteraad de grond van het plantsoen al verkocht heeft aan de ontwikkelaar. Het bouwplan heet sinds kort 'Weesperschool'.

Lees ook op WeesperNieuws Extra: Bewoners komen massaal in actie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant