Afbeelding

Wethouder: 'Niks geheimzinnig aan bouwplan schoolterrein'

Buurt / wijk

WEESP - "Het gaat om veel meer dan alleen groen", stelt wethouder John Vos (WSP) over het bouwplan voor de Waarschapsstraat en Sinnigvelderstraat.

Ontwikkelaar BPD wil op en rond het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool 88 woningen bouwen. Appartementen en vergelijkbare woningen die uitermate geschikt zouden zijn voor jongeren. En belangrijker nog: ook betaalbaar. De koopwoningen maximaal 140.000 euro, de huurprijzen niet hoger dan  418 euro per maand.

Felle protesten
Vos wijst daar nadrukkelijk op in onze wekelijkse podcast met B en W, waar het bouwplan onderwerp van gesprek is. Hij reageert daarmee op de vaak felle protesten uit de buurt tegen een deel van dit bouwplan. Namelijk het appartementencomplex dat ingetekend staat op het huidige plantsoen langs de Sinnigvelderstraat. De buurt wil dat stuk groen houden.

Volgens de wethouder behoort het plantsoen van begin af aan tot het te bebouwen gebied. De raad heeft dat in 2017 vastgesteld, hij voert dat nu uit.

Vos wil bovendien graag kwijt dat er geen geheimzinnige spelletjes worden gespeeld, zoals een van de vele verwijten uit de buurt klinken. "Er volgt een normale bestemmingsplanprocedure en daarin kan iedereen nog zijn zegje doen."

Beluister de podcast |  'Geheimzinnig? Integendeel, we zijn op een normale manier bezig'

Lees ook: Protest van buurt tegen bouwplan Jan Woudsmaschool gaat door

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant