Afbeelding
Foto: André Verheul

De parkeervergunning komt eraan en gaat 50 euro kosten

Buurt / wijk

WEESP De Gemeente Weesp pakt de heersende parkeerdruk aan met een combinatie van betaald en vergunningparkeren. Het nieuwe beleid wordt woensdag 12 juni gepresenteerd aan de inwoners van Weesp. 

Maatregelen zijn hard nodig, volgens wethouder Léon de Lange. "We willen onze stad vitaal en leefbaar houden. Daar horen veilige en overzichtelijke parkeersituaties bij. Iets wat ook een wens is van veel bewoners, zo hoorden we vaak tijdens het uitgebreide participatietraject."

Verschil per buurt
Weesp heeft al jaren te maken met toenemende parkeerdruk. Een druk die verschilt per buurt, zo bleek uit onafhankelijk onderzoek in 2017. Zo heeft het stationsgebied te maken met parkerende forenzen, terwijl het centrum veel parkerende bezoekers en werkers telt. Op basis van het onderzoek, een enquête en interviews is er een pakket aan maatregelen opgesteld, zoals betaald en vergunningen parkeren. Die maatregelen verschillen ook per buurt. 

Eerste vergunning voor circa € 50
Tarieven worden ook al genoemd: een eerste vergunning voor ongeveer € 50,- per jaar en een tweede vergunning per huishouden rond de € 200,- per jaar. Voor werknemers en hulpverleners komen er aparte vergunningen. Ook worden de tarieven voor het betaald parkeren (nu 1,20 per uur) verhoogd, maar het is nog niet bekend met hoeveel. Verder wordt er ingezet op meer plekken voor fietsparkeren. Het is de bedoeling dat de maatregelen rond september 2020 worden uitgevoerd.

Inloopbijeenkomsten
Een pakket aan maatregelen komt terug in het nieuwe parkeerbeleid, waarover de gemeenteraad op 3 juli dit jaar een besluit neemt. Op 25 juni staat het op de agenda van de gemeenteraadscommissie. Vóór die tijd wordt het nieuwe beleid gepresenteerd aan inwoners en andere belanghebbenden. Woensdag 12 juni zijn er in de burgerzaal van het stadhuis twee inloopbijeenkomsten, 's middags van 15 tot 17 uur en 's avonds van 19 tot 21 uur. Alle Weespers zijn welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant