Afbeelding

Het ging in Leeuwenveld even niet helemaal goed met het afval

Buurt / wijk

Dan kan Leeuwenveld nog zo'n mooie wijk zijn, als het afval zich ophoopt dan ziet het er niet uit. De bewoners zijn not amused. 

Een buurtbewoner: "De papierbakken zijn deze week niet geleegd in Leeuwenveld. En alsof dat niet genoeg is, wordt ook het plastic niet meer opgehaald. Het ziet er vies en chaotisch uit." 

Uit navraag bij de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst blijkt dat er inderdaad het een en ander niet goed is gegaan de afgelopen dagen. Een woordvoerster zocht uit wat er aan de hand was en laat weten: "Afgelopen vrijdag wilden we de container legen en toen kon onze chauffeur er niet bij met de wagen. Door het lange weekend in verband met Pinksteren is er ook extra veel huishoudelijk afval. De container wordt vandaag (dinsdag 11 juni, red.) geleegd en de zakken die ernaast staan worden uiteraard ook meegenomen. Onze medewerkers werken vandaag sowieso langer door, omdat er in meer wijken moet worden ingezameld." 

Dat het papier er ook nog staat komt volgens de medewerkster doordat er vrijdag een chauffeur op pad was die deze route normaal niet rijdt. "Hierdoor is een aantal straten overgeslagen, maar ook het papier wordt in de loop van de dag opgehaald. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant