Afbeelding

Half augustus negen dagen amper treinen van en naar Weesp, wel veel overlast

Buurt / wijk

WEESP - Er zullen halverwege augustus anderhalve week amper tot geen treinen rijden van en naar Weesp vanwege werkzaamheden. Dat meldt ProRail.

De spoorbeheerder gaat aan de slag om op het stuk spoor tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en station Weesp een deel van het spoor en een groot aantal wissels te vervangen. Dat werk duurt negen dagen, van 14 augustus tot en met 23 augustus. Het geheel moet er voor zorgen dat de treinen straks beter over het spoor rijden en niet heel veel herrie meer maken. Het 'kedeng-kedeng'-geluid moet tot het verleden gaan behoren.

Maar voor het zover komt, kunnen bewoners langs het spoor gedurende de werkzaamheden wel veel overlast verwachten. Er wordt gewerkt met grote machines en vrachtwagens die materialen aan- en afvoeren. Dat gaat gepaard met behoorlijk veel geluid en trillingen. Er rijdt een 'vernieuwingstrein' over het spoor, die in één werkgang dwarsliggers, ballast en spoorstaven vervangt. De aanvoer van materialen op het spoor gebeurt met twee grote portaalkranen. 

ProRail benadrukt dat het werk dag en nacht door zal gaan om alles zo snel mogelijk af te krijgen. Ook worden machines niet langer aangezet dan strikt noodzakelijk. 

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt er een bewonersavond gehouden, waar Weespers terecht kunnen om antwoorden te krijgen op hun vragen. De avond wordt gehouden op dinsdagavond 2 juli van 19.15 tot 20.15 uur in de kantine van FC Weesp aan de Papelaan. 
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant