Afbeelding
Foto: Brian Elings

Het spant erom of Yogaschool in de kerk 8 november open kan

Buurt / wijk

WEESP Het zou een mooie mijlpaal moeten zijn in de herontwikkeling van de Laurentiuskerk. Als eerste huurder wil YogaToday in het weekeinde van 8 november (exact drie jaar na de brand!) een ruimte in de kerk openen. Maar of dat ook echt gaat lukken, is nog heel spannend.

De reden: de aansluitingen op de nutsvoorzieningen zijn op dit moment nog steeds niet rond. 

Vertraging
Isolde Zandee van YogaToday: "We wachten al maanden op gas en licht, we hebben hier toch stromend water, verwarming en dergelijke nodig." Woensdag zouden die voorzieningen eindelijk worden aangesloten door de aannemer van Liander, maar er kwam niemand opdagen om het werk uit te voeren. Dat ze in de kerk zo lang moeten wachten, is geen uitzondering. De netbeheerders en aannemers kunnen de vraag naar nieuwe aansluitingen in het hele land niet aan, met forse vertragingen als gevolg.

Moedeloos wordt Zandee er wel van. "Iedereen werkt hier als een dolle naar die 8 november, maar zonder aansluitingen op gas, water en licht lukt het niet."

Wispe
Ook Wispe heeft last van de vertraging. De brouwerij heeft door gebrek aan gas en licht nog niet kunnen proefdraaien en hoopt later dit najaar de deuren van het proeflokaal te kunnen openen.

Op losse schroeven
Voor YogaToday wordt het wel heel spannend. Niet alleen staat het openingsfeestje (voor genodigden) op losse schroeven, de eerste lessen in de nieuwe yogaschool zouden maandag 11 november starten. De huur van de vestiging van de yogaschool in de Sleutelsteeg is daarom per half november opgezegd. De locatie Achtergracht blijft overigens wel gewoon open.

Op WeesperNieuws Extra kun je nog meer lezen: Yogaschool in kerk gaat 8 november als eerste open mits er stroom is.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant