Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesp komt met actieplan om binnenstad aantrekkelijker te maken

Buurt / wijk

WEESP Een centrummanager, de winkelleegstand aanpakken, betere bereikbaarheid, meer ruimte voor fietsparkeren en een boulevard langs de Hoogstraat. Dat zijn onderdelen van een actieplan waarmee de gemeente Weesp de binnenstad aantrekkelijker wil maken.

Samen met bewoners, winkeliers, ondernemers en maatschappelijke organisaties is een economische visie voor de binnenstad opgesteld. Die wordt dan weer vertaald in een actieplan.

Centrummanager
Er wordt al gewerkt aan betere fietsroutes, meer ruimte voor fietsparkeren, minder zwaar verkeer door het centrum en een betere bewegwijzering. De centrummanager krijgt een rol in de samenwerking tussen winkeliers, het aanpakken van de winkelleegstand en een betere samenwerking met de waren- en biologische markt. En er komt een onderzoek naar de mogelijkheid om een boulevard te realiseren (boardwalk ter hoogte van de Hoogstraat) langs de Vecht.

Centrum voor iedereen
Het moet een aantrekkelijk centrum voor iedereen opleveren: bewoners, winkeliers en bezoekers. Het beleid voor onder meer toerisme, verkeer en vervoer en terrassen zijn in de economische visie samengebracht.

Begin 2020
De visie ligt de komende zes weken ter inzage in het stadskantoor. Daarna buigt het college zich er nog voor de jaarwisseling over. In het eerste kwartaal van 2020 komt er een team Centrummanagement en wordt een centrummanager aangetrokken. Daarmee wordt ook het actieplan ingezet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant