Afbeelding
Foto: André Verheul

Sloopvergunning Rabobank aangevraagd

Buurt / wijk

WEESP De sloopvergunning voor de Rabobank aan de Prinses Irenelaan is aangevraagd. De bank verhuist naar een kleiner kantoor, zodat deze locatie vrijkomt voor de bouw van circa vijftig appartementen. 

Steeds meer particuliere en zakelijke klanten regelen hun bankzaken thuis, waardoor er minder bankmedewerkers nodig zijn. Daarom gaat de Rabobank kleiner wonen. Waar is nog niet bekend, maar de voorkeur gaat uit naar behoud van een kantoor in Weesp. 

50 appartementen met een parkeerkelder
Ondertussen staat City Development te trappelen om de locatie te herontwikkelen. Tegelijkertijd met de sloopvergunning is er ook een vergunning aangevraagd voor het realiseren van nieuwbouwappartementen met een parkeerkelder op deze beeldbepalende plek.

16 huur/32 koop
Er komen rond 16 sociale huurwoningen en 32 koopappartementen met een oppervlakte tussen 80 en 140 m2. Architect is Het Ontwerp Team (HOT) dat op zijn site de eerste ruwe schetsen toont en laat weten dat de gevels van de in totaal twee blokken ‘variëren in hoogte, diepte en in kleur metselwerk, waardoor er een mooi gedifferentieerd beeld ontstaat.’

Voor eind 2021 is de oplevering voorzien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant