Afbeelding
Foto: Jakko Mur

Mountainbike parcours Weespersluis

Buurt / wijk

WEESP Op ontdekkingstocht gaan, zelf iets maken en actief zijn, dat is wat veel kinderen leuk vinden. Althans, in elk geval een groep tieners uit Leeuwenveld. In de wijk is weinig speelgelegenheid voor kinderen van deze leeftijd. Dus zijn ze op zoek gegaan naar leuke dingen om te doen met de middelen die er zijn.

Na een ‘royale vrijstaande palletwoning van twee verdiepingen’ te hebben gebouwd van materialen uit de bouw in het begin van de coronaperiode, zochten de tieners uit Leeuwenveld een andere uitdaging. Op het weiland achter de Lobbrich Boudgerslaan, waar het Weespersluispark komt, ligt een grote langgerekte berg aarde en zand. Die leek uitermate geschikt voor het maken van een mountainbike parcours.

Een paar dagen is er flink geschept en geharkt om een parcours te maken. En het is gelukt. Een uitdagende route met een jump aan het einde. Maud en Borna (11 jaar) hebben allebei geholpen bij de aanleg van het parcours en daar zijn ze trots op. Ze hopen dat er met de aanleg van het nieuwe park nog meer leuke speel- en ontdekkingsplekken komen voor de oudere kinderen. Borna zou het liefst een Cruyff Court in de buurt willen en Maud een crossbaan.

Voor ouders die ook van spelen houden is de route trouwens ook als segment op Strava te vinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant