Afbeelding
Foto: André Verheul

Weesp vierde tóch Sint Maarten

Buurt / wijk

WEESP Ondanks het dringende advies van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en burgemeester Van Bochove om Sint Maarten thuis te vieren, gingen er dit jaar toch nog best veel kinderen met hun ouders langs de deuren.

Hoewel er geen verbod was, was er een dringend verzoek om niet langs de deuren te gaan en het feest thuis in kleine en huiselijke kring te vieren. Toch waren er in verschillende wijken kinderen op de been. Uit een poll die het WeesperNieuws eerder deze week hield, bleek al dat niet iedereen van plan was het advies op te volgen. Dit was de uitslag: 

29 stemmen)
120 stemmen)
61 stemmen) 

Ook in Facebookreacties gaven Weespers al aan dat ze dit jaar het feest gewoon wilden vieren. ‘Ik hang gewoon een lampje buiten hoor en voor de kinderen staat er gewoon een snoepje voor de deur,’ zegt een gebruiker. Anderen kwamen met alternatieven waarbij er geen contact zou zijn met andere mensen. ‘We gaan alleen lampionnen optocht doen, zonder langs de deuren te gaan. We zorgen zelf wel voor wat lekkers voor de kinderen,’ zegt een van hen. Ook wethouder Leon de Lange had een alternatieve invulling voor het feest bedacht: hij hing een (zelfgemaakte) lampion op en riep Weesper op om er ook één voor het raam of in de voortuin te hangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant