Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Aanstaande donderdag gaat de Groene Punt open

Buurt & wijk

WEESP Vanaf aanstaande donderdag, 17 juni, kunnen Weespers hun handdoek weer uitrollen op de Groene Punt. De gemeente heeft besloten dit gebied weer open te stellen voor publiek.

Sinds april vorig jaar was dit stukje Weesp gesloten vanwege de corona-uitbraak en de maatregelen die het virus met zich meebracht. Burgemeester Van Bochove laat weten er vertrouwen in te hebben dat de geliefde plek weer gebruikt kan worden om te recreëren, maar wel met gebruik van ‘gezond verstand’: “Ik hoop dat Weespers deze versoepeling koesteren. Dat ze genieten van de heerlijke plek en zich aan de altijd al geldende regels op de Groene Punt weten te houden.”

Afspraken voor gebruik van de Groene Punt
In de openbare ruimte, en dus ook op de Groene Punt, is het verboden om alcohol te gebruiken. Daarnaast wordt bezoekers gevraagd om rekening te houden met omwonenden en na een lekkere middag eigen afval even netjes op te ruimen.

Geen veilige zwemplek
Net als voor de lockdown is zwemmen bij de Groene Punt voor eigen risico. De Vecht is een doorgaande vaarroute en daardoor is er constant gevaar aanwezig van naderende boten. De gemeente adviseert: ‘Wanneer u tijdens warme dagen verkoeling zoekt, doe dat dan verstandig en zoek op www.zwemwater.nl een veilige zwemplek. De aangegeven plekken op deze website garanderen aandacht voor fysieke veiligheid en kwaliteit van het zwemwater’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant