Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

De Kastanje richt ‘Vrienden van de Buurtkamer’ op

Buurt / wijk

WEESP Een aantal vrijwilligers van Buurtkamer De Kastanje heeft de ‘Vrienden van Buurtkamer de Kastanje’ opgericht, met als doel zo veel mogelijk kleine donateurs te werven. Daarmee hoopt de buurtkamer in de toekomst minder afhankelijk te zijn van subsidie.

Sinds 2017 is een klein huisje op de hoek van de Kastanjelaan het thuis van de buurtkamer. Er wordt daar van alles georganiseerd voor Weespers: van een koffieochtend tot samen kaarten maken en van een soepmiddag tot samen zingen. Elke maandagavond is er een ‘Taalkamer’ voor nieuwe Nederlanders, elke woensdag maakt Kookgroep Weesp maaltijden voor stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en er zijn elke week spreekuren waarin mensen op een laagdrempelige manier kunnen spreken met vertegenwoordigers van de gemeente, Ymere, Versa, en de politie. “Op die manier zijn al vele kleine en grote problemen van bewoners aangepakt,” zegt Sjef Stoop van de buurtkamer. “Na een periode van gedwongen rust beginnen deze activiteiten nu weer te lopen.”

Vrienden

Om deze initiatieven te kunnen blijven organiseren, zonder afhankelijk te zijn van subsidieregelingen, is er nu de ‘Vrienden van de Buurtkamer’ opgericht. Een van de vrienden is Mohammad Borhom uit Syrië. “Ik ben in september 2015 met mijn twee dochters naar Nederland geëmigreerd,” vertelt hij. “Alles was nieuw voor ons, en we hadden iemand nodig die onze hand vasthield en ons de weg naar alles wees. Een vriend wees me naar deze buurtkamer, die hij voor ons echt de toegang tot de Nederlandse samenleving vond. Hier leerde ik de lokale festivals zoals het Bruggenfeest en wedstrijden zoals de Triatlon kennen, en werd ik vrijwilliger daar.”

De ‘Vrienden’ hopen mensen te vinden die jaarlijks een kleine financiële bijdrage willen geven voor het voortbestaan van de buurtkamer. “Met een bedrag van 5 of 10 euro helpt u al de Buurtkamer draaiende te houden. Naast de grote dank van alle vrijwilligers en bezoekers, ontvangt u ook een uitnodiging voor de jaarlijkse vriendendag in de buurtkamer.”

Pannenkoeken

Meer informatie over de buurtkamer is te vinden via de website, www.buurtkamerdekastanje.nl. Wie kennis wil maken met de buurtkamer kan ook langskomen op 25 september. Vrijwilligers bakken dan buiten pannenkoeken voor iedereen die langskomt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant