Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Onderhoud aan stoep Achtergracht vanaf maandag

Buurt & wijk

WEESP De gemeente voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de stoep van de Achtergracht vanaf maandag. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met januari 2022 duren.

“Het groot onderhoud aan de Achtergracht is nodig, omdat de stoep de afgelopen jaren is verzakt en de kwaliteit is verslechterd,” aldus de gemeente. De voetrekjes voor de gemeentelijke tuinen zullen worden vervangen door tachtig fietsnietjes. Ook wordt er bij de inritten de bestrating opnieuw aangebracht. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf ‘Koot Infrawerken’ tussen 07.00 en 16.00 uur uit. De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd, in werkvakken van ongeveer 30 tot 35 meter. Het verkeer zal geen last hebben van de werkzaamheden, meldt de gemeente. “We plaatsen loopplanken, zodat voetgangers en mensen met een beperking hun bestemming kunnen bereiken. Ook de parkeervakken blijven bereikbaar.”

“Het inzamelen van het huisvuil en de toegang voor nood- en hulpdiensten blijft gegarandeerd. Wanneer de stoep voor de deur is opengebroken, plaatsen we een bord waar bewoners hun huisvuil tijdelijk kunnen aanbieden.”

Wie vragen heeft over de werkzaamheden kan contact opnemen met omgevingsmanager A.M. Kemnaad via a.kemnaad@amsterdam.nl of de uitvoerder van het werk, L. van Lint via louis@hckoot.eu.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant