De kinderopvang op het bedrijventerrein zou niet in overeenstemming zijn met een goede ruimtelijke ordening.
De kinderopvang op het bedrijventerrein zou niet in overeenstemming zijn met een goede ruimtelijke ordening. Foto: WeesperNieuws

Gemeente herroept en weigert verleende vergunning kinderopvang Liefjes

Buurt / wijk

WEESP De gemeente heeft op 24 september besloten om de verleende vergunning aan kinderdagverblijf Liefjes te herroepen en weigeren. De opvang gaat in beroep tegen de beslissing, laten zij weten in een brief aan de ouders.

“Het pand voldoet naar het standpunt van de GGD aan alle (veiligheids)eisen,” schrijft de kinderopvang. “Helaas heeft de gemeente Weesp op 24 september jl. n.a.v. bezwaren van derden besloten om de op 28 januari jl. van rechtswege verleende vergunning te herroepen en alsnog te weigeren.” Volgens de gemeente is het exploiteren van een kinderopvang op het bedrijventerrein niet in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening.

Het gevolg van het intrekken van de vergunning zou zijn dat Liefjes de deuren moet sluiten. Ouders van kinderen die naar de opvang gaan zijn geschrokken van het bericht. 

In Weesp is al een groot tekort aan kinderopvang. Twee ouders uit Weespersluis zijn vorig jaar gestart met een eigen initiatief voor opvang nadat organisatie Woest Zuid geen locatie kon vinden in Weesp. De sluiting van Liefjes zou het tekort aan opvang alleen maar vergroten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant