Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Werkzaamheden op de Korte Muiderweg

Buurt / wijk

WEESP Netbeheerder Alliander legt tot en met vrijdag 3 december een nieuw 20kV elektriciteitsverbinding tussen Weesp en Muiden aan. Op de Korte Muiderweg zal er enige verkeershinder zijn.

“De ondergrondse verbinding is nodig om de capaciteit op het huidige elektriciteitsnet uit te breiden,” aldus de gemeente. “Zo wordt het netwerk geschikt gemaakt om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen.”

Weghelft afgezet

Het kabeltracé loopt vanaf de Leeuwenveldseweg ter hoogte van het station via de Korte Muiderweg naar Muiden. Om de hinder voor de omgeving te minimaliseren, brengt aannemer Van Gelder de ondergrondse kabels met behulp van sleufloze boortechnieken aan. Met die techniek voorkomen ze graafwerk en verkorten ze de uitvoeringsduur van de werkzaamheden. 

Het is wel nodig om op de Korte Muiderweg tijdelijk een weghelft af te zetten. “Gemotoriseerd verkeer wordt met behulp van verkeerslichten om-en-om langs de werkzaamheden geleid. De fietspaden blijven wel aan twee zijden beschikbaar. Ook aanliggende woningen en percelen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.” 

Het advies is om de Korte Muiderweg tot 3 december te mijden of om buiten de spitsuren om te reizen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant