Afbeelding

Kunststof trapveldje op Sinnigvelderplantsoen

Buurt / wijk

WEESP De gemeente wil een kunststof trapveldje aan het Sinnigvelderplantsoen, bewoners zijn daarover vragen gesteld (participeren) en uiteindelijk komt er een kunststof grasveld aan het Sinnigvelderplantsoen. Precies op de plek waar de gemeente dat zelf al had bedacht. In het eerste kwartaal volgend jaar moet het worden aangelegd. 

Enkele omwonenden van het Sinnigvelderplantsoen constateren zuur dat er met de opmerkingen die op verzoek van de gemeente zijn gedaan niets is gedaan. Dat er een kunststof voetbalveldje komt, is overigens al lange tijd bekend, want voormalig wethouder Heijstee had dat geruime tijd geleden al aangekondigd. Op vier plekken in Weesp komt zo’n veldje en dit is er één van.

Het veldje komt op de plek waar nu ook een (slecht onderhouden) voetbalveldje van gras is. Er omheen komt een betonnen rand die parkrand wordt genoemd. De bankjes die in het plantsoen zijn, zijn onlangs vernieuwd en komen terug. Een suggestie van de bewoners om van het volleybalveldje een beachvolleybalveld te maken is niet gehonoreerd omdat de gemeente slechte ervaringen heeft met glas in het zand.

De omwonenden is als ‘wisselgeld’ voor het omstreden plan De Weesperschool overigens beloofd dat zij inspraak krijgen bij de nieuwe inrichting van het plantsoen. Of het nieuwe veldje dan opnieuw onderwerp van gesprek mag zijn, is niet bekend.


 

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 16 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon Sport 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Regio Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 15 aug, 15:15
Logo
Afbeelding
Indië-herdenking Einde Japanse bezetting herdacht Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Verpaupering Weesp Ingezonden brief 15 aug, 14:00
Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief