Afbeelding

Kunststof trapveldje op Sinnigvelderplantsoen

Buurt / wijk

WEESP De gemeente wil een kunststof trapveldje aan het Sinnigvelderplantsoen, bewoners zijn daarover vragen gesteld (participeren) en uiteindelijk komt er een kunststof grasveld aan het Sinnigvelderplantsoen. Precies op de plek waar de gemeente dat zelf al had bedacht. In het eerste kwartaal volgend jaar moet het worden aangelegd. 

Enkele omwonenden van het Sinnigvelderplantsoen constateren zuur dat er met de opmerkingen die op verzoek van de gemeente zijn gedaan niets is gedaan. Dat er een kunststof voetbalveldje komt, is overigens al lange tijd bekend, want voormalig wethouder Heijstee had dat geruime tijd geleden al aangekondigd. Op vier plekken in Weesp komt zo’n veldje en dit is er één van.

Het veldje komt op de plek waar nu ook een (slecht onderhouden) voetbalveldje van gras is. Er omheen komt een betonnen rand die parkrand wordt genoemd. De bankjes die in het plantsoen zijn, zijn onlangs vernieuwd en komen terug. Een suggestie van de bewoners om van het volleybalveldje een beachvolleybalveld te maken is niet gehonoreerd omdat de gemeente slechte ervaringen heeft met glas in het zand.

De omwonenden is als ‘wisselgeld’ voor het omstreden plan De Weesperschool overigens beloofd dat zij inspraak krijgen bij de nieuwe inrichting van het plantsoen. Of het nieuwe veldje dan opnieuw onderwerp van gesprek mag zijn, is niet bekend.


 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant