Afbeelding

‘Woningnood Gooi en Vechtstreek was nog nooit zo hoog’

Buurt / wijk

HILVERSUM - In ‘t Gooi en de Vechtstreek zoeken ruim 15.000 jongeren, starters, gezinnen, ouderen en zorgbehoevenden actief naar een woning. Dat stellen de Gooise corporaties in een gezamenlijke verklaring. Om aandacht te vragen voor de woningnood in de regio starten zij de campagne #kiesvoorwonen.

Hiermee roepen ze kiezers op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te kiezen voor een partij waar wonen hoog op de agenda staat. De woningnood in de regio Gooi- en Vechtstreek is nog nooit zo hoog geweest, zegt ook directeur-bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen. “De belangrijkste oplossing is woningen toevoegen door nieuwbouw en transformatie (van bijvoorbeeld kantoren). Cruciaal is ook dat mensen vaker kunnen doorstromen naar een passender woning.”

Hij erkent dat de corporaties hier zelf een verantwoordelijkheid in hebben. “We hebben alle middelen klaarliggen voor het bouwen en verbouwen van (sociale) huurwoningen. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben de steun nodig van de lokale politiek. Met deze campagne willen we de inwoners van de Gooi- en Vechtstreek bewust maken dat zij door middel van hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart hét verschil kunnen maken door te kiezen voor een partij waar woningnood prioriteit heeft.”

De deelnemende corporaties zijn behalve Dudok Wonen ook, Het Gooi en Omstreken, Vecht en Omstreken, Woningstichting Naarden en de Alliantie. Met de campagne #kiesvoorwonen willen de Gooise Corporaties de woningnood in de regio letterlijk een gezicht geven. In een serie portretten doen inwoners uit de doeken wat voor impact de crisis heeft op hun leefsituatie. 

Schrijnende verhalen
Zanting: “We komen de meest uiteenlopende voorbeelden tegen, van jongvolwassenen die op hun 28ste nog steeds noodgedwongen thuis wonen tot ouderen die graag kleiner willen wonen, maar niet kunnen doorschuiven. Door de schrijnende verhalen te delen, willen we de woningcrisis uit de anonimiteit halen. Het is een probleem dat alle lagen van de bevolking raakt, en alleen samen kunnen we het een halt toeroepen. Daar hebben we de steun van alle inwoners én de politiek voor nodig.”

De serie portretten worden in de periode voorafgaand aan de verkiezingen op 16 maart tentoongesteld op diverse buitenlocaties in de regio. Op 1 maart is het te zien op de Kerkbrink in Hilversum. Loosdrecht, Huizen en Gooise Meren volgen op respectievelijk 4, 9 en 11 maart. 

Meer informatie is te vinden op: www.gooisecorporaties.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Column Harm van de Kuil Het Mysterie: Huis geeft niet thuis. Deel 1. Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
Geslaagden 2e tijdvak Vechtstede College Algemeen 5 jul, 11:06
Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief