Een impressie van de stedebouwkundige invulling als zowel de Rabolocatie als het gemeenteplantsoen wordt gebouwd.
Een impressie van de stedebouwkundige invulling als zowel de Rabolocatie als het gemeenteplantsoen wordt gebouwd.

Nieuwbouw langs Irenelaan moet deels sociaal

Buurt / wijk

WEESP Mochten er woningen gebouwd worden aan de Prinses Irenelaan in Weesp, dan moet een derde deel in het betaalbare segment worden gerealiseerd. Het is een van de kaders die B en W stellen in een raadsvoorstel.

Het voorstel gaat over de voorwaarden waaronder een integraal plan voor woningbouw zou kunnen worden ontwikkeld op het vrijkomende terrein van de Rabobank en het aangrenzende stuk gemeentegrond. 

Andere voorwaarden in het voorstel zijn: een combinatie van eengezinshuizen en appartementen en maximaal vier bouwlagen inclusief kap. Daarmee moet de nieuwbouw aansluiten bij de stedenbouwkundige en architectonische opzet van De Hofsingel en het Amaliahof, die in 2012 verderop aan de Irenelaan verrezen. 

Rabobank
De Rabobank heeft het kantoor aan de Irenelaan verkocht. De nieuwe eigenaren hebben onder de projectnaam De Prinses van Weesp BV een verzoek gedaan om het pand te slopen ten behoeve van woningbouw. De bank zoekt naar een andere locatie in Weesp, maar kan op de huidige plek blijven zolang er geen andere geschikte locatie gevonden is.

Gemeentegrond
Het collegevoorstel opent de mogelijkheid om het naastgelegen stuk gemeentegrond bij de bouwlocatie te trekken, zodat er een totaalplan kan komen. Nu is hier een grasveld. In de raadscommissie is het betrekken van de gemeentegrond met veel reserve ontvangen. Daarover is het laatste woord nog niet gezegd. 

Geen bouwbesluit
De gemeenteraad behandelt het voorstel over de 'ruimtelijke kaders' op 13 november. Wethouder Peter Eiking (PvdA) legde uit dat het hier niet om een bouwbesluit gaat, slechts om de voorwaarden die de raad wil stellen aan een toekomstig bouwplan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant