De Hogeweyselaan: nu gaat het nog, maar wat als het hier drukker wordt?
De Hogeweyselaan: nu gaat het nog, maar wat als het hier drukker wordt? Foto: Google Streetview

Deze wegen mag Weesp ook wel aanpakken

Buurt / wijk

WEESP Na de Utrechtseweg is nu de Nieuwstad aan de beurt. Het Stationsplein en de Groeneweg volgen. De gemeente Weesp knapt overal de wegen op. Zijn er nog meer suggesties om in Weesp aan de weg te timmeren, vroeg WeesperNieuws via Facebook. Een kleine greep.

"Misschien de oversteek vanaf Denso richting Gemeenschapspolderweg", zo reageert Petra Bakker als eerste. "Is soms onmogelijk om daar over te steken met de fiets en zal in de toekomst met de nieuwe omleiding alleen maar drukker worden", zo verwijst ze naar de beoogde nieuwe ontsluitingsroute via de Bloemendalerpolder (over enkele jaren).

Bouhuijstunnel
Jolien van Galen Last wijst op de onlogische wandelroute onder het spoor door. "Als je via de Bouhuijstunnel naar Leeuwenveld gaat met kinderwagen of rolstoel, is er een trappetje in het voetpad waardoor je een stuk over het fietspad moet. Dat is niet heel prettig." Ook Hester Pronk verbaast zich over hoe dat in en rond die tunnel ooit bedacht is. "Ik woon nog niet zo lang in Leeuwenveld, maar verbaas me over de onduidelijkheid en onveiligheid van de route naar Weesp, terwijl er zo veel kinderen langsmoeten." Misschien is er goed nieuws voor Jolien en Hester, want verkeerswethouder Astrid Heijstee heeft gezegd te gaan kijken naar hoe de fiets- en wandelroutes via de Bouwhuijstunnel te verbeteren zijn.

Verder klagen onze Facebookvrienden volop over hardrijders en pleiten vervolgens voor verkeersdrempels: op de Tooropstraat, op de Irenelaan en in heel Aetsveld. Een flitspaal kan ook helpen, schrijft Mireille Ketelaars. "Op de Amstellandlaan lijkt wel het circuit van Assen met al die malloten 's avonds laat!!!" Een zebrapad bij de Appie op de Achtergracht is een suggestie van Erik Geel.

Asfalt met bakstenen
Paul Korzelius is iets anders opgevallen. "Niet zozeer aangaande de veiligheid, maar ik verwonder mij over het feit dat bij de kruising bij de Deen (die enkele weken open lag) geen asfalt is gebruikt om de weg weer te dichten, maar bakstenen. Ziet er nu heel armoedig uit. Maar ik zie wel vaker in Weesp dat een asfaltweg wordt opengebroken om het daarna weer te vullen met bakstenen in plaats van asfalt.

Kortom, er valt nog genoeg te verbeteren. "Maar nieuwe plannen wel eerst met de buurtbewoners overleggen", zo luidt het dringende advies van Tessa den Hartog, die op dat punt een slechte ervaring heeft.

De Stationsweg. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant