Wel of geen gasfornuizen in de toekomstige wijk Weespersluis?
Wel of geen gasfornuizen in de toekomstige wijk Weespersluis? Foto: Pixabay

Stadsbestuur stuurt aan op aardgasvrij Weespersluis

Buurt / wijk

WEESP - Weesp dringt er bij de projectontwikkelaars van Weespersluis op aan in om de nieuwe woningen alternatieven voor aardgas aan te bieden.

Wethouder Herman Tuning (GroenLinks) zegt dat daar genoeg argumenten voor zijn. Het duurzaamheidsbeleid van de gemeente streeft ernaar in 2030 energieneutraal te zijn. De wethouder wijst verder op het landelijke beleid om in de komende decennia afscheid te nemen van aardgas. "Dan zou het gek zijn als wij hier nu nog een hele grote wijk met aardgasaansluitingen zouden bouwen."

Studie
De projectontwikkelaars zijn al volop met dit thema bezig, reageert projectdirecteur Fred Langeslag. Er loopt nu een studie naar de alternatieven voor aardgas in Weespersluis. Binnen twee maanden wordt meer duidelijkheid verwacht over hoe de toekomstige woningen verwarmd kunnen worden en waarop in de mooie nieuwe keukens gekookt kan worden. "Daar zijn we nu nog niet uit", zegt Langeslag. 

In Weespersluis worden in de komende tien jaar 2750 woningen gebouwd. Die zijn volgens de huidige afspraken al zeer energiezuinig en bijvoorbeeld standaard voorzien van zonnepanelen.

Meer in het WeesperNieuws van 20 december.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant