Nathalie Scheffer heeft een moeilijk besluit genomen: de Weesper Boekhandel gaat dicht.
Nathalie Scheffer heeft een moeilijk besluit genomen: de Weesper Boekhandel gaat dicht. Foto: Ruth van Kessel

De Weesper Boekhandel gaat dicht

Buurt / wijk

WEESP – De Weesper Boekhandel sluit haar deuren. Dat vertelt eigenaresse Nathalie Scheffer vanavond in een mail naar haar investeerders.

De situatie van de boekhandel is al enkele maanden wankel. In juli maakte Scheffer bekend te praten met een landelijke keten om de winkel 'een broodnodige upgrade' te geven. Die gesprekken met de landelijke keten, en recente gesprekken met een investeerder zijn op niks uitgelopen.

Scheffer: "Ondanks alle inspanningen van mijn kant ben ik helaas niet tot overeenstemming gekomen met de investeerder.  Naar aanleiding daarvan ben ik nog in gesprek gegaan met de inkoopcombinatie en de accountant. Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat er zonder investeerder geen toekomst is voor De Weesper Boekhandel."

Het doet pijn. "Na heel veel slapeloze nachten en deze kwestie van alle kanten nog uitgebreid te hebben bestudeerd, heb ik geconstateerd dat hoe langer ik hiermee doorga hoe meer de problemen zich gaan opstapelen. Ik heb dan ook met pijn in mijn hart moeten besluiten dat ik de winkel moet sluiten."

Morgen (donderdag) is de winkel gesloten. Vanaf vrijdag 29 december tot en met zaterdag 6 januari 2018 is de Weesper Boekhandel nog open.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant